طی ماههای اخیر و با توجه به تلاطم شدید بازارهای مالی در کشور عمدتا متاثر از نوسان نرخ دلار و نااطمینانی از آینده اقتصاد کشور، برخی از مطالب تحلیلی پیرامون ارزش دلاری هر مترمربع ملک یا آپارتمان در شهر تهران در سایتها و کانالهای مختلف ارائه شده است.
برخی از این مطالب با محوریت قرار دادن صرف سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ و ارزش دلاری هر متر مربع آپارتمان در این سالها (تقریبا معادل ۱۲۰۰ دلار) اقدام به ارائه تحلیلهایی پیرامون رشد حداقل بین ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمت مسکن در سال ۱۳۹۸ نمودهاند. فارغ از رخداد یا عدم رخداد پیشبینیهای مورد اشاره، در تحلیل حاضر بطور خلاصه قصد داریم با ارائه پیشفرضها و در نظر گرفتن سایر متغیرهای تاثیرگذار، نگاه تکبعدی و صرفا دلاری در بخش مسکن را به چالش بکشیم.
کمینه و بیشنیه ارزش دلاری هر متر مربع واحد مسی در شهر تهران به ترتیب معادل حدود ۲۰۰ دلار در سال ۱۳۷۸ و حدودا ۱۷۰۰ دلار در سال ۱۳۹۰ بوده است. این میزان هماکنون و با در نظر گرفتن متوسط نرخ دلار آزاد و متوسط نرخ هر متر مربع واحد مسی طی ۱۱ ماهه سال جاری در سطح حدودی ۷۷۵ دلار قرار گرفته است.
فارغ از عواملی چون گسترش شهرنشینی، عدم تقارن رشد اقتصادی در مناطق مختلف کشور و افزایش جمعیت، از ابتدای دهه ۸۰ رشد درآمدهای نفتی و ورود نهادهای بزرگ اقتصادی علیالخصوص بخش بانکی به بازار زمین و املاک کشور در غیاب قوانین بازدارنده، از جمله عوامل مهم بروز تورم ملکی و زمین در اقتصاد کشور بوده است. انباشت بالای داراییهای سمی در ترامه نظام بانکی کشور، که از نقدشوندگی پایینی برخوردار هستند خود شاهدی بر این مدعا و از جمله دلایل مشکلات نظام بانکی کشور است.
درباره این سایت